LVT CVIKOV 20-28.7.2012

20.07.2012 11:38

Jako každý rok jsme se sešli na výcvikovém táboře ve Cvikově. Tábor začínal v pátek 20.7.2012, ale někteří nedočkavci dorazili už ve čtvrtek. Tábor probíhal jako vždy pohodově. Ráno byly stopy, pak poslušnost s naším výcvikářem Honzíkem, pak obídek z místní restaurace a odpoledne obrany s figuranty Honzou Kunclem a Martinem Suchánkem.

Počasí nám mimořádně přálo, až na sobotní bouřku skoro vůbec nepršelo. Bylo pěkně teplo, pro naše psíky někdy až vedro. Naštěstí se nedaleko tábora nachází několik možností kde vykoupat jak lidi, tak psy. Během celého týdne jsme krom výcviku podnikli i několik výletů – na rozhlednu, skalní hrad, křížovou cestu či do sklárny. Během dne bylo dost  zábavy i pro naše dětičky – hrál se fotbal - bago, vyháněná; karty; líný tenis; napustil se bazének pro osvěžení a také se hrál badmington.

I pro naše drahé muže se našla zábava – ve Cvikově si objednali pronájem sportovního areálu, kde si byli zahrát nohejbal. Rozdělení na družstvo ženatých a svobodných se nakonec ukázalo jako dobrý nápad. Skóre bylo 2:0 pro ženáče.

Jediné, co nám letos chybělo byla Péťa v kantýně. Ale aby nám to nebylo líto přijela se na nás alespoň podívat.

Nemalým rozptýlením pro nás byla přítomnost malé Karolínky Kunclové. Roztomilá 8 měsíční dceruška našeho figuranta Honzíka  a Moniky, kteří, jak si jistě vzpomínáte, byli na loňském táboře oddáni.

V páteční podvečer se jako tradičně konaly soutěže jak pro děti, tak pro dospělé. Rozdělení na kategorii muži a ženy se zdála z počátku jako dobrý nápad, bohužel se nakonec ukázalo že velkým pusám na přenášení vody, jakými disponuje mužská část účatníků tábora, nelze konkurovat, stejně tak jako dlouhým skokům, či obratnosti při předávání pet lahví. V kategorii dospělých vyhráli bohužel muži. Na příští rok musíme vymyslet nějaké jiné disciplíny.

Poslední den tábora v sobotu 28.7.2012 se konaly zkoušky dle MZŘ – celkem bylo přihlášeno 13 psů (12 psovodů). Přihášeno bylo 3 x BH, 1 x IPO-VO, 3 x SPR1, 1 x FPr1, 2 x FPr2 a 3 x FPr 3. Konečné skóre bylo 11:2 pro nás psovody. Zkoušku bohužel neudělali jeden pejsek na FPr3 a jedna fena BH. Všem co absolvovali úspěšně gratulujeme a těm co neudělali, přejeme hodně štěstí na příště.

Tábor se jako každý rok vydařil takže děkujeme Darje za přípravu a organizaci, figurantům a výcvikáři za jejich pomoc a za to jak se nám věnovali a nakonec děkujme všem, kteří se zúčastnili, že jsme mohli zase prožít pěkný týden s našimi pejsky.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode